duminică, 6 octombrie 2013

PETROLUL ARE...FARMEC

          Nu ştiu ce are toamna special, însă, în fiecare an, în această perioadă, vine peste mine NOSTALGIA. Astăzi am găsit într-o carte o fotografie din aceea veche, de acum vreo 70 de ani, cu bunica mea, privind in felul ACELA spre obiectivul camerei. Felul acela este cel pe care-l întâlnim în fotografiile vechi, de acum zeci de ani, fotografiile care au un farmec aparte şi care, parcă, spun câte o poveste, doar uitându-te la ele:

                                        

        Despre astfel de fotografii vorbesc.Te uiţi la ele şi asculţi poveşti. Pe bunica am întrebat-o mereu care era secretul ei de avea aşa un păr: bogat, strălucitor, nimicitor de lung şi plesnind de sănătate. Şi-mi răspundea mereu bunica spunând că secretul ei era: GAZUL. Ei bine, da, petrolul în denumirea lui ştiinţifică, era secretul bunicii pentru un păr atât de sănătos şi strălucitor. Am căutat şi eu mulţi ani acest remediu, adică gaz, să-mi pun pe păr, doar doar mi se făcea şi mie părul mai mătăsos, mai puternic şi mai viguros. Am găsit eu ceva gay, nu ştiu de care era şi cât de bun, am folosit de vreo câteva ori, însă mirosul acela insuportabil m-a făcut să renunţ la doar câteva aplicări.
          A venit însă anul 2012, anul ce mi-a adus cel mai frumos dar: un copil, minunea de care ne bucurăm secundă de secundă. Odată cu naşterea şi alăptarea nu numai corpul meu a trecut prin diferite modificări, ci şi părul meu care a început să cadă...câte un pic, câte un fir, apoi mai multe, din ce în ce mai multe, până am realizat că nu prea mai am ce pieptăna. Şi atunci mi-am adus aminte de remediul bunicii. Întrebarea era, de unde să iau eu gaz şi cum să fac să nu mai simt mirosul ăla atât de puternic şi de insistent? Am început să mă consolez cu ideea că nu am cum să aplic tratamentul bunicii, aşa că am pornit prin plafare în căutarea unei alte soluţii. Cum îmi place să vorbesc mult ( şi-mi place să cred că nu şi prost ) am intrat în vorbă cu o doamnă ce deţine un plafar la noi în cartier şi i-am povestit cum mâinile băieţelului meu sunt pline de păr de-al meu, cum mă îngrozeşte când mă uit în oglindă şi nu prea mai văd păr pe capul meu şi cum sunt eu nostalgică după gazul bunicii, nu şi după mirosul lui. Doamna a fost cea care mi-a zis că are exact tratamentul bunicii care dă roade cu siguranţă. Şi mi-a arătat o sticluţă pe care scria: Loţiune regenerantă cu petroleum, din gama Gerovital Plant Tratament. Mi-au strălucit ochii când am văzut sticluţa, din două motive: soluţia conţinea Petrol ( şi aşa cum spunea doamna nu are deloc mirosul acela neplăcut al petrolului) şi era marcă proprie Farmec.Am cumpărat sticluţa şi mi-am început ritualul în fiecare săptămână. Am iubit această loţiune de la bun început. Pe lângă motivele nostalgice, iată ce mă face să o folosesc în continuare:
1. conţine ulei de ricin, vitamina A şi E; toate trei sunt excelente pentru păr;
2. nu are un miros neplăcut;
3. este uşor de aplicat: pui câteva picături pe o dischetă demachiantă şi freci bine scalpul;
4. rezultatele se văd după prima aplicare, constând într-un păr mătăsos şi strălucitor;
5. nu încurcă părul, acesta devenind foarte uşor de spălat.
          Soluţia a dat rezultate. A trecut un an de zile de când m-am tuns scurt pentru că, aşa cum v-am spus, n-am suportat să văd în mâinile băieţelului meu fire de păr. Părul mi-a crescut mai repede decât de obicei şi, pe la tâmple, prin jurul urechilor se vede puf: se regenerează şi creşte. Iar băieţelul meu poate acum să se joace în voie cu părul mamei, fără să-mi fie frică de un eventual incident.
          Pentru acest lucru iubesc această loţiune cu petrol. Mi-a redat încrederea în mine, pentru că părul unei femei spune multe despre ea şi îi dă încredere. Un păr frumos, sănătos şi strălucitor nu are cum să nu lumineze o faţă oricât de tristă ar părea. Şi mai sunt atât de bucuroasă că pot şi eu să folosesc remediul minune al bunicii.









P.S.- Acest articol a fost scris pentru competiţia Superblog 2013.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu