joi, 9 mai 2013

ZILELE PROTECŢIEI SOLARE

          "Astăzi lansăm Zilele Protecției Solare, eveniment național de prevenție al riscurilor expunerii neprotejate la soare!"
                                        
Photo: Astăzi lansăm Zilele Protecției Solare, eveniment național de prevenție al riscurilor expunerii neprotejate la soare!

100 de medici dermatologi parteneri din 18 orașe vor oferi consultații GRATUITE pentru verificarea alunițelor suspecte. 
  
Programează-te și tu chiar acum pe http://www.protectiasolara.ro/

          Asta a fost fraza care mi-a atras atenţia imediat pe facebook.De ceva timp, umblu ca nebuna în căutarea cremei perfecte pentru protecţie solară.Dacă aş da un pic timpul înapoi, acum vreo 5 ani, aş fi spus atunci că fac mofturi.Adică, la ce-mi trebuie mie cremă pentru protecţie solară? N-am pe ce arunca banii?Aşa gândeam acum ceva timp, până când mi-a dat natura una peste cap de n-am putut-o duce.Ce s-a întâmplat? Păi s-a întâmplat că atunci când frumoasele raze ale mult iubitului soare ajungeau pe pielicica mea cea scumpă se întâmpla ceva urât şi eu mă alegeam cu o iritaţie de toată frumuseţea pe braţe, faţă şi decolteu.Ce+i de făcut? Binenţeles, fuguţa la doctor, tratamente, tratamente...până ce trecea vara...pielea mea devenea aspră şi tot aşa.Eram mulţumită că venea toamna şi scăpam de problemă.O.K., toate bune şi frumoase şi la locul lor, însă...nimeni nu-mi explica ce se întâmpla exact cu pielea mea, vara.Aş fi vrut să discut cu un medic dermatolog, să-mi explice, ca la proşti, din scoarţă-n scoarţă, ce se întâmplă cu pielea mea, vara, de ce trebuie NEAPARAT să folosesc o cremă cu protecţie solară, ce efecte au razele soarelui asupra aluniţelor, ce înseamnă SPF, etc.M-am documentat singură, pe net, şi ştiu acum ( ştiam eu ceva şi înainte, dar foarte puţin) că vara trebuie să folosesc o cremă cu protecţie solară pentru piele.Cam atât.Mai mult...nu prea ştiu, spre ruşinea mea, însă, ieri, mi-a venit salvarea.
          Cei de la Roche-Posay au demarat o campanie, intitulată Zilele Protecţiei Solare, aşa după cum se vede şi-n imaginea de mai sus.Există şi un site, www.protectiasolara.ro, unde puteţi intra şi citi cât mai multe informaţii.În câteva cuvinte, au fost alese câteva oraşe, printre care şi Iaşiul meu, în care, medici dermatologi vor oferi consultaţii gratuite pacienţilor cu privire la verificarea aluniţelor şi primirea unor sfaturi referitoare la protecţia solară.Oricine se poate programa, în perioada 7 mai-30 iunie, pentru o astfel de consultaţie gratuită.Eu zic că-i un fel de mană cerească ce fac cei de La Roche-Posay cu această campanie, mai ales că, noi, românii, suntem cam needucaţi în ceea ce priveşte acest aspect al îngrijirii pielii în timpul anotimpului călduros.Câţi dintre noi ştim că melanomul este un cancer în creştere în Europa, cauzat de expunerea neprotejată la soare?Laboratoarele La Roche-Posay au efectuat un studiu şi au ajuns la concluzia îngrijorătoare că 30% dintre români nu folosesc niciodată protecţie solară; dacă ar folosi-o, riscul de apariţie a melanomului s-ar reduce simţitor.
          Eu, una, de-abia aştept să mă programez, să-mi spună şi mie un specialist dermatolog exact ce fel de cremă trebuie să folosesc, ce se întâmplă cu aluniţele mele vara, dar, mai ales, am nevoie să-mi spună ce fel de cremă cu protecţie solară ar trebui să folosesc pe pielea bebeluşului meu de 11 luni.
          Pentru mai multe informaţii accesaţi site-ul www.protectiasolara.ro sau pagina de facebook a celor de La Roche-Posay.
          Am scris acest articol ca o mulţumire pentru La Roche-Posay! Este minunat ce faceţi prin această campanie, aveam nevoie de o astfel de educare în ceea ce priveşte protecţia solară.
          Mii de mulţumiri, La Roche-Posay!!!!!!!!!
                   Anthelios



Notă -Fotografiile aparţin La Roche-Posay.
                         



     

4 comentarii:

  1. Sunt de acord ca protectia solara e deosebit de importanta, insa multi nu constientizeaza asta decat atunci cand incep sa se vada efectele: pete, riduri, melasma sau si mai rau cancer.
    Sunt foarte importante astfel de campanii de constientizare, e foarte buna initiativa celor de la Roche Posay.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu sunt una din persoanele care au platit scump cu propria piele si nu putin de ceva ani, desi acum folosesc crema de protectie, ceea ce ai scris despre educatia populatiei in privinta protectiei solare e bine venit!Aceasta firma nu mi-e cunoscuta, dar daca tot sunt in cautare se pare ca am gasit ceea ce caut, multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate produsele celor de La Roche Posay sunt extraordinare (dermatocosmetice); iar cele de protectie solara sunt o minune pentru noi, vara

      Ștergere