joi, 4 iulie 2013

ŞI FEMEILE POT FI ŞOFERIŢE, NU-I AŞA?

          Buuuun!!!!!!!!!În afara faptului că mă cert de ceva timp cu soţul pe tema şcolarizării mele între ale şofatului, azi am pus piciorul în prag şi-am zis: Gata!Pot şi singură!!!!!!Da,da...da' de unde!!!!!!!!
          Devenită mămică de un an şi ceva de zile şi stând toată ziua acasă ,am zis c-ar fi cazul să mai fac aşa vreo şcoală,.Nu că n-aş fi făcut destule!!!!!Da să nu pierdem antrenamentul, zic.Aşa că...m-am hotărât să mă fac şoferiţă.Şi roagă-te Anuţo dragă de al tău soţ să te înveţe să conduci.Al meu soţ de felul lui nu e misogin, însă când vine vorba de şofat...frate...să vezi ce-i la gura lui despre şoferiţe.Aşa că, eu una, m-am săturat să tot îmi zică de femei că nu-s făcute pentru a fi şoferiţe, şi m-am hotărât să mă pregătesc singură, să-i arăt eu câtă nedreptate are.Şi-am purces la treabă.
          Aşadar...să învăţ.De unde, frate? Dau rapid un search pe google şi găsesc exact ce-mi trebuie mie: PERMIS DE CONDUCERE.Cred că mi-a pus Dumnezeu mâna în cap.Dau o raită aici şi aflu tot ce am nevoie.Îmi spune o prietenă c-ar fi indicat să încep să învăţ legislaţia rutieră, în primul rând, aşadar mă duc aici, fac ce trebuie şi...deodată totul începe să se lumineze şi să mi se pară atât de simplu.Oare chiar aşa să fie? Cursul de legislaţie parcă-i făcut pentru mine: învăţ şi-n acelaşi timp înţeleg anumite lucruri pe care, până acum, ca simplu pieton, nu le înţelegeam nici în ruptul capului.
          După, e cazul să mă şi verific, aşa că...apelăm la chestionarele on line.Pe unde răspund corect, pe unde mai greşesc, important e că aici îmi explică, fraţilor, ca la proşti ( a se citi femei ca mine!!!!!!) şi de ce am greşit şi de ce răspunsul corect era ăla şi nu cel bifat de mine.
          Nu mi se pare greu, însă nici uşor nu este.Sunt o începătoare, o femeie care se vrea şoferiţă, şi pe deasupra o şoferiţă bună,aşa că...intru şi în comunitate să mă sfătuiesc şi cu alţii ca mine.Uite, dom'le că nu sunt singura care nu înţelege de ce parcarea aia nu e corectă sau ce tip de coliziuni au cea mai mare forţă de distrugere.
          De asemenea, dacă nu am prea multe informaţii despre câte şcoli de şoferi sunt în oraş sau care sunt cele mai căutate şcoli de şoferi în oraş tot pe site-ul PERMIS DE CONDUCERE pot găsi aceste informaţii.
          Aşa că, spun eu, femeile nu au nevoie de bărbaţi pentru a deveni bune şoferiţe; nu au nevoie decât de PERMIS DE CONDUCERE şi de muuultă voinţă.Doar şi femeile pot fi şoferiţe, nu-i aşa?

2 comentarii:

  1. Draga mea, eu conduc in Bucuresti de prin 2002, am facut si multe drumuri in tara si pot spune ca femeile sunt soferi buni, insa la capitolul soferi foarte prosti tot femei am intalnit, adica doamne care nu stiu ca semnalizatorul chiar trebuie folosit, ca daca vrei sa te asiguri cand iesi intr-o intersectie nu trebuie sa iesi pana la mijlocul soselei si sa blochezi tot bulevardul ca tu nu esti hotarata daca faci dreapta sau stanga. La fel mi-e sila de femeile care conduc cu tigara in mana sau vorbind la telefon si pe care practic trebuie sa le ocolesti ca altfel se izbesc de tine. Alt lucru care ma enerveaza teribil, tot doamne care merg pe banda a doua cu 40 la ora, vorbind la telefon sau tot uitandu-se in stanga sau dreapta....ai o problema si nu esti capabila sa conduci, mergi pe banda 1 cu avariile pornite si punct. Eu cand nu ma simt bine, cand dorm prost si ma simt adormita, nu ma urc in masina sa devin o pacoste pentru ceilalti oameni care merg normal. Pe de alta parte aceste cazuri urate sunt extrem de des intalnite si la barbati, ce ma face in plus sa fiu dezgustata, este gestul ala nesimtit cu care isi arunca tigara sau cutia de Cola pe geam, asta barbatii o fac in mod constanta si limbajul vulgar folosit fata de soferite chiar daca tot ei gresesc. Am avut insa si doua cazuri cand doi barbati soferi mi-au multumit in trafic pentru cat de atenta am fost, ca am pus frana cand a trebuit....au cautat sa ajunga in parelel cu mine la semafor si mi-au spus Multumesc....asta a fost memorabil. Sfatul meu este sa faci scoala de soferi, dar in trafic sa iti mentii bunul simt pe care il ai si in viata de pieton :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca de obicei, cel mai bun sfat vine de la cea mai draga "tiza" a mea; multumesc pentru vizita si pentru comentariu!

      Ștergere